U septembru zabilježen blagi rast industrijske prouzvodnje

Bez autora
Oct 19 2011

Septembarska industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) veća je za 5,9 odsto u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju u prošloj godini. U odnosu na septembar prošle godine industrijska proizvodnja veća je za 4,3 odsto, dok je u odnosu na august ove godine veća za 1,8 odsto. U području vađenja ruda i kamena, ukupna industrijska proizvodnja u periodu januar - septembar veća je za 1,8 odsto u odnosu na isti period 2010. godine. Prerađivačka industrija u istom periodu veća je za 5,2 odsto, dok je proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom i vodom manja za 1,6 odsto. Prema glavnim industrijskim grupacijama industrijskih proizvoda, za devet mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine proizvodnja bilježi povećanje intermedijalnih proizvoda, osim energije, za 5,7 odsto. Povećanje trajnih proizvoda za široku potrošnju iznosi 40,1 odsto, a netrajnih 0,3 odsto. Zabilježeno je smanjenje kapitalnih proizvoda za 12,3 odsto i energije za 3,1 odsto.

U septembru zabilježen blagi rast industrijske prouzvodnjeSeptembarska industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) veća je za 5,9 odsto u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju u prošloj godini.

U odnosu na septembar prošle godine industrijska proizvodnja veća je za 4,3 odsto, dok je u odnosu na august ove godine veća za 1,8 odsto, saopšteno je iz federalnog Zavoda za statistiku.

U području vađenja ruda i kamena, ukupna industrijska proizvodnja u periodu januar - septembar veća je za 1,8 odsto u odnosu na isti period 2010. godine.

Prerađivačka industrija u istom periodu veća je za 5,2 odsto, dok je proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom i vodom manja za 1,6 odsto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama industrijskih proizvoda, za devet mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine proizvodnja bilježi povećanje intermedijalnih proizvoda, osim energije, za 5,7 odsto.

Povećanje trajnih proizvoda za široku potrošnju iznosi 40,1 odsto, a netrajnih 0,3 odsto.

Zabilježeno je smanjenje kapitalnih proizvoda za 12,3 odsto i energije za 3,1 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik